ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ  
ΤΟΥΡΚΟΥΑΖ (Turquoise )

Είναι ένα γαλαζοπράσινο αδιάφανο ορυκτό. Οι Γάλλοι το ονόμαζαν turquoise και οι Βενετσιάνοι turchesa που  σημαίνει «από την Τουρκία» Το τουρκουάζ είναι ένα ορυκτό πορώδες, που δεν έχει μεγάλη σταθερότητα. Κατά την έκθεσή του στο φως, και κατά την επαφή του με τον ατμοσφαιρικό αέρα, με σπρέι κ.λ.π., έχει την τάση να αλλάζει το χρώμα του. Για να παραμείνει σταθερό, συχνά το καλύπτουν επιφανειακά, με ένα ειδικό βερνίκι. Η επεξεργασία αυτή του τουρκουάζ θεωρείται αποδεκτή. Ως προς την δημιουργία του το τουρκουάζ είναι ένα δευτερογενές ορυκτό, που σημαίνει ότι δημιουργείται από την αλληλεπίδραση προϋπαρχόντων ορυκτών. Λόγω της μεγάλης του ζήτησης υπάρχει μια ποιότητα που ονομάζεται ανασυντεθειμένο ή πάστα.

Θεωρείται ένας πολύτιμος λίθος που φέρνει ευτυχία & καλή τύχη.

 • Ζώδιο: Τοξότης
 • Ενέργεια : Τύχη, Αγάπη


         
ΣΙΤΡΙΝ (Citrine)

  Είναι μία διάφανη  ποικιλία χαλαζία που έχει κίτρινο χρώμα. Οι πολλές & διαφορετικές αποχρώσεις αυτής της πέτρας προέρχονται από μικρά σωματίδια του σιδήρου που έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του ορυκτού χαλαζία.  Το χρώμα του σιτρίν  οφείλεται σε υδροξείδιο του σίδηρου που περιέχεται στον χαλαζία. Σιτρίν με φυσικό κίτρινο χρώμα είναι σχετικά σπάνιο.  Μπορεί να συναντήσετε και την ονομασία κιτρίνης, αλλά αυτή δεν χρησιμοποιείται συχνά.

 Η πέτρα αυτή είναι γνώστη για την αυτοεκτίμηση & το ανοιχτό μυαλό που φέρνει  στο χρήστη.

 • Ζώδιο:  Δίδυμοι, Λέων
 • Ενέργεια: Χρήματα, Τύχη


ΟΝΥΧΑΣ (Onyx)

Είναι μία ποικιλία αχάτη, ο οποίος είναι μία ποικιλία χαλαζία. Η ονομασία είναι  ελληνικής προέλευσης, αναφέρεται στις γραμμώσεις που εμφανίζονται  στο νύχι του δάχτυλου αρκετών ζωών. Όταν λέμε όνυχα συνήθως εννοούμε τον μαύρο με άσπρες γραμμές  υπάρχουν όμως και άλλα χρώματα :λευκό, γκρί, μπλέ, καφέ, κόκκινο & κιτρίνο.

Αύτη η πέτρα δίνει δύναμη, σφρίγος, σταθερότητα & αντοχή.

 • Ζώδιο: Λέων, Αιγοκέρως
 • Ενέργεια : Προστασία & Δύναμη


ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ (Lapis Lazuli)

  Είναι ένα αδιαφανή  πέτρωμα, με εντυπωσιακό μπλε χρώμα. Είναι πέτρωμα και όχι ορυκτό, καθότι εμπεριέχει τα εξής ορυκτά: Λαζουρίτη, Σοδαλίτη, Καλσίτη & Σιδηροπυρίτη.  Ο σιδηροπυρίτης συχνά εμφανίζεται σαν χρυσαφί λαμπυρίζοντα στίγματα στην επιφάνεια της πέτρας, και δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Το όνομα του προέρχεται από την Ισπανική λέξη lapiz  που σημαίνει μολύβι & ιστορικά έχει χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους Αιγυπτίους ως πηγή προστασίας & σύμβολο της αληθείας.

Η πέτρα αυτή απελευθερώνει γρήγορα το στρες, φέρνοντας μια αίσθηση βαθιάς γαλήνης.

 • Ζώδιο: Υδροχόος, Ταύρος
 • Ενέργεια: Αγάπη, Δύναμη


ΚΟΡΝΕΟΛΗ (Carnelian)

    Η λέξη προέρχεται από το λατινικό caro = σάρκα, λόγω του χρώματός του. Είναι μία ποικιλία χαλαζία σε χρώμα κίτρινο- πορτοκαλί. Η πέτρα αύτη είναι γνώστη για την ενεργητικότητα και την ζωτικότητα, καθώς και  για την αίσθηση του χιούμορ που φέρνει στο χρήστη.

 •  Ζώδιο: Παρθένος
 •  Ενέργεια: Ενεργητικότητα, Γονιμότητα.       
ΚΑΠΝΙΑΣ (Smoky quartz)

Είναι μία συνήθως διάφανη ποιότητα χαλαζία σε χρώμα καφέ με μαυριδερή απόχρωση. Το χρώμα του οφείλεται σε ελεύθερα ιόντα πυριτίου, που δημιουργούνται από έκθεση του σε ακτινοβολία. Συνήθως κόβεται ταγέ (με έδρες), και η ζήτηση του οφείλεται στην μικρή προσφορά διάφανων πετρών σε καφέ χρώμα.

Ο Καπνίας φέρνει συναισθηματική ηρεμία και βοηθάει στην θετική σκέψη.

 • Ζώδιο: Αιγόκερως

 • Ενέργεια: Αποφασιστικότητα, Επιμονή

   
ΚΟΡΑΛΛΙ (Coral)

Το κοράλλι που εμείς γνωρίζουμε, είναι ο σκελετός πολλών μικρών θαλάσσιων ζώων, που ζούσαν μαζί, έχοντας σχηματίσει αποικία. Τα ζώα αυτά είναι πολύποδες της κλάσης των ανθόζωων., μεγέθους λίγων χιλιοστών το καθένα, που ζουν το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας τεράστιες αποικίες. Κάθε πολύποδας που γεννιέται κολλάει το σκελετό του στην αποικία και την επεκτείνει. Οι αποικίες αυτές κατά τη διάρκεια των αιώνων φτάνουν σε μήκος χιλιομέτρων σχηματίζοντας τους κοραλλιογενείς υφάλους που λέγονται και ατόλες. Στις αποικίες των κοραλλιών, μαζί με τους πολύποδες συμβιώνουν και κάποιες μονοκύτταρες άλγες που λέγονται ζωοξανθέλλες. Αυτές οι άλγες φωτοσυνθέτουν, και προμηθεύουν τροφή στους πολύποδες, αλλά συγχρόνως εκκρίνουν χρωστικές, που χρωματίζουν τις αποικίες, δηλαδή τα κοράλλια.

 Τα χρώματα των κοραλλιών είναι ροζ-κόκκινα, μπεζ, άσπρα.

 • Ζώδιο : Παρθένος, Τοξότης
 • Ενέργεια : Αγάπη, Πάθος
ΟΠΑΛΙΟΣ (Opal)

 

Ο οπάλιος είναι μια ντελικάτη πέτρα, σε χρώματα ροζ, μαύρο, μπεζ, πορτοκάλι, κόκκινο, κιτρίνο, και μοβ. ΄Οταν περνάει το φως από την πέτρα, διαθλάται και διαχέεται κατά τυχαίες διευθύνσεις, με αποτέλεσμα η επιφάνεια του ορυκτού, να εμφανίζει την σπάνια εναλλαγή των διάφορων χρωμάτων που ιριδίζουν.
Ετυμολογικά η λέξη οπάλιος θεωρείται ότι προέρχεται από την Σανσκριτή λέξη upala που σημαίνει λίθος.


Ο οπάλιος είναι συνδεδεμένος με την αγάπη και το πάθος, την επιθυμία και τον ερωτισμό. Είναι μια πέτρα που γοητεύει.


• Ζώδιο: Καρκίνος, Ζυγός
• Ενέργεια: Δημιουργικότητα, Γοητεί
α